Direct een incasso starten:   085 301 85 79

Opdrachtgeversportaal

Opdrachtgeversportaal

Nu een incasso starten:   085 301 85 79

De deurwaarder als juridisch adviseur? Jazeker. Ons team van juristen is op vele terreinen actief. Voor juridische vragen ben je bij ons op het juiste adres!

Onze juristen staan voor je klaar en je kunt altijd bellen voor vrijblijvend advies.

Proces-verbaal van constatering

Steeds vaker worden wij ingeschakeld voor het opmaken van een proces-verbaal van constatering. De mogelijkheden van het opmaken van een proces-verbaal van constatering zijn eindeloos. Volgens de Dikke van Dale betekent proces-verbaal: geschreven woordelijk verslag van de toedracht van een gebeurtenis. In feite betekent het simpelweg dat een gerechtsdeurwaarder beschrijft wat er wordt waargenomen. Dit kan ondersteund worden met foto’s en/of video-opnames. Deze waarneming kan bestaan uit: zien (de meest voorkomende), horen, ruiken, voelen en proeven.

Voorbeeld
Een bouwbedrijf wil voor aanvang van de heiwerkzaamheden van 150 huizen graag weten in welke staat de huizen verkeren. Een deurwaarder kan dit in een proces-verbaal van constatering beschrijven. De deurwaarder bekijkt de huizen van binnen en buiten om te constateren of er reeds aanwezige schades zijn zoals bijvoorbeeld scheuren in de muren.

Na het heiproject dient de deurwaarder deze huizen wederom te bezoeken. Hij bekijkt opnieuw of er nieuwe schades zijn ontstaan die door bewoners mogelijk toegewezen kunnen worden aan de heiwerkzaamheden. Dit ter ondersteuning van het weerleggen van eventuele (onterechte) claims van bewoners die schades aan hun huis proberen te verhalen op het bouwbedrijf.

Waarom een proces-verbaal van constatering laten opmaken?
Een proces-verbaal kan een belangrijke medebepalende factor zijn bij een eventuele rechtsprocedure. Het opmaken van een proces-verbaal van constatering is geen ambtshandeling. Dit betekent dat de deurwaarder deze naar eigen inzichten kan opstellen.

Wat zijn de kosten?
Het tarief wordt vastgesteld op basis van de uren die zijn gemoeid met het onderzoek en het opstellen van het proces-verbaal. Uiteraard krijg je vooraf een definitieve prijsopgave; je weet bij Deurwaarderskantoor Holland altijd waar je aan toe bent.

Rechtsgeldigheid van het proces-verbaal van constatering
Het proces-verbaal van constatering is geen ambtelijk stuk. In de praktijk echter is in rechtsprocedures vaak het proces-verbaal van constatering dat opgemaakt is door een gerechtsdeurwaarder leidend in de bewijslast. De deurwaarder is benoemd door de Koning en zijn proces-verbaal legt alleen daarom al meer gewicht in de schaal dan een schriftelijke verklaring van een willekeurig persoon. Een gerechtsdeurwaarder immers is neutraal en onafhankelijk. Proces-verbaal van constatering legt Deurwaarderskantoor Holland ook  ’s avonds of in het weekend.

Wanneer leggen we een proces-verbaal van constatering?
Wanneer jij het wil! Stel jouw buren gaan verbouwen en je wilt vastgelegd hebben hoe jouw huis er nu bijstaat. Je kunt de deurwaarder een proces-verbaal van constatering op laten stellen. Zodat mocht er later schade ontstaan jij kunt aantonen hoe jouw huis erbij stond voor die tijd.

Kortom wil je een goed bewijs van een situatie zoals deze nu is neem dan nog vandaag contact op met ons en vraag naar Nathalya Groot: +31 85 301 85 79.

Voorkom zakelijke / juridische conflicten!

Juridische conflicten zit niemand op te wachten. Denk aan een contract dat niet waterdicht bleek of een wettelijke bepaling die over het hoofd is gezien. Een conflict is zo geboren. Onze juristen adviseren jou graag bij het opstellen van contracten en zakelijke overeenkomsten.

Ons team van juristen is op vele terreinen actief. Je kunt bij ze terecht voor diverse onderwerpen, bijvoorbeeld:

  • Huurrecht
  • Arbeidsrecht
  • Contractenrecht
  • Enzovoorts

Onze juristen staan voor je klaar en je kunt altijd bellen voor vrijblijvend advies. Mocht uit het advies een opdracht voortvloeien voor een van onze juristen, laten we je vooraf weten wat de kosten zijn.

Leveringsvoorwaarden
De Algemene Voorwaarden (verkoop- levering- en betalingsvoorwaarden) zijn een must voor iedere ondernemer. Voor het opstellen van leveringsvoorwaarden ben je bij ons aan het juiste adres. Onze juristen weten precies wat er in ‘kleine lettertjes’ hoort te staan. Je krijgt altijd vooraf een prijsopgave zodat je weet waar u aan toe bent.

Wil je vrijblijvend juridisch advies inwinnen of een contract door ons laten opstellen?
Bel dan naar +31 85 301 85 79.

Pin It on Pinterest