Voorkom onnodige discussies!

Wilt u onduidelijkheid over schades vermijden?  Bijvoorbeeld om een juridisch conflict te voorkomen of vanuit preventief oogpunt? Voorkom onnodige discussies en laat Deurwaarderskantoor Holland een proces verbaal van constatering, nulmeting, of voor- en/of eindinspectie uitvoeren.

In de dagelijkse praktijk doen zich menig gevallen voor waarbij rechtsgeldig bewijsmateriaal van cruciaal belang is. Onder meer bij (vermeende) schade ontstaan aan belendende panden, veroorzaakt door huurders of gedurende bouwwerkzaamheden. Daarom is het aan te raden om vóór het in werking treden van huurcontracten of de start van welke werkzaamheden dan ook, van tevoren een nulmeting te laten opstellen. Een andere belangrijke reden om een vooropname te laten uitvoeren, is dat de bouwverzekeraar het eist. Meestal kunt u zonder vooropname geen CAR-verzekering (Constructie All Risks) afsluiten.

Redenen voor een proces verbaal van constatering:

 • Voorkomen van een schadeclaim
 • Voorinspectie en eindinspectie
 • Vooropname huur
 • Kans op molest
 • Bouw inspectie
 • Risicomanagement
 • Geluidsoverlast
 • Discussie over maatvoering

Waterdicht bewijs!
Het proces verbaal van constatering is een door een deurwaarder opgestelde verklaring welke dient tot het leveren van waterdicht bewijs. Vaak wordt deze met beeldmateriaal onderbouwd. De gerechtsdeurwaarder is een bij Koninklijk Besluit benoemde ambtenaar. Wat deze persoon constateert en verklaart, wordt in de rechtspraak beschouwd als iets dat officieel vaststaat.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Proces verbaal van constatering, nulmeting of voor- en/of eindinspectie, vul dan hieronder uw gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Deurwaarderskantoor Holland staat voor kwaliteit

Of het nu om eenvoudige opnames gaat of om zeer uitgebreide varianten, het opstellen van bewijsrapportages schrijft een individuele en uiterst precieze aanpak voor. Deurwaarderskantoor Holland voert dit proces uit op basis van:

Aantallen: Betreft het één woning, een hele straat of een groot bedrijfspand?
Rapporteren: Beeldmateriaal, geluidsopnames, stankoverlast et cetera.
Proces: Kan de opname in één keer worden uitgevoerd of betreft het een voorinspectie en eindinspectie?
Tijdstip: Vindt de opname plaats gedurende de dag, de nacht of in het weekend?

‘Snel, adequaat en kwalitatief hoogstaand!’

Bestel uw bewijsrapportage
Dit kan telefonisch of per e-mail. Leg uit waarvan of van welke situatie u een bewijsrapportage wilt laten opstellen.

Onze gerechtsdeurwaarder bezoekt de locatie
Data worden vastgelegd met bijvoorbeeld: foto’s, video en geluidsopnamen.

U ontvangt het rapport
Deurwaarderskantoor Holland levert het rapport tussen één en vijf werkdagen via PDF, Word of Excel.

Proces verbaal van constatering

U ontvangt een proces verbaal van constatering welke is opgesteld en ondertekend door de gerechtsdeurwaarder. Indien gewenst kunt u eenvoudig een kopie van uw proces verbaal van constatering aan derden doen toekomen. De bijlagen zoals foto-, film- of geluidsmateriaal, worden u eveneens toegezonden. Uitsluitend met uw nadrukkelijke toestemming zullen wij de processen verbaal, met eventuele bijlagen, vermenigvuldigen ter verzending aan derden.

Maatwerk tegen een scherp tarief

Er vanuit gaande dat iedere opname maatwerk is, berekenen wij het minimumtarief van € 95,- exclusief btw. Voor een exacte opgave van kosten kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het tarief wordt bepaald op basis van:

 • Het aantal eenheden (woningen, machines, schilderijen, et cetera)
 • De afstanden
 • Hetgeen dient te worden vastgelegd

Uw opdracht is bij Deurwaarderskantoor Holland in deskundige handen!

Goed te weten dat uw opdracht bij Deurwaarderskantoor Holland in deskundige handen is! Neemt u gerust direct contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en tarieven welke aan uw bewijsrapportage zijn verbonden.