Direct een incasso starten:   085 301 85 79
Ik wil direct betalen
Ik wil direct betalen

Nu een incasso starten:   085 301 85 79

Administratief beslag op voertuigen nú mogelijk

23 april 2021

Administratief beslag op voertuigen nú mogelijk

Het beslag- en executierecht is de afgelopen maanden behoorlijk herzien. 1 april 2021 is het laatste deel van de Wet Herziening beslag- en executierecht in werking getreden. Dat betekent voor ons dat wij vanaf 1 april jl. administratief beslag mogen leggen op voertuigen en aanhangwagens. Als een wanbetaler een aantal voertuigen in zijn bezit heeft, is het voor ons als deurwaarders nu een stuk eenvoudiger geworden om daar beslag op te leggen.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Het beslag wordt ingeschreven in het Kentekenregister van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Dit leidt tot een tenaamstellingsblokkade. Een voertuig met een tenaamstellingsblokkade kan niet worden overgeschreven op naam van een andere kentekenhouder. We hoeven nu ook het voertuig van te voren niet meer te zien om beslag te kunnen leggen, het beslag kan nu snel vanuit ons kantoor geregeld worden. Een groot bijkomend voordeel is dat het voertuig of aanhangwagen waarop beslag gelegd wordt niet snel verkocht kan worden.

Als de reden voor het beslag komt te vervallen, moet de inschrijving in het Kentekenregister weer worden verwijderd.

Huisdieren
Per 1 april is ook het beslag leggen op huisdieren veranderd. Als de debiteur eigenaar is van een gezelschapsdier, kan daar in beginsel geen beslag (meer!) op worden gelegd. Het gaat hier over huisdieren die ook echt in huis worden gehouden. Ook de spullen die nodig zijn voor de verzorging kunnen niet worden beslagen. Zijn er spullen voor de verzorging aanwezig die gezien de omstandigheden bovenmatig zijn, kan daar wel beslag op worden gelegd.

 

Pin It on Pinterest

Share This